Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Thread: Is something wrong with my plants?

  1. #1
    420 Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    76
    Post Thanks / Like

    Exclamation Is something wrong with my plants?

    Hello. I am currently in week 4 of bloom, and I am noticing that every other day there is at least 1 or 2 dead or dying fan leaves on every plant. They look pretty strange to me, and I dont really know what the problem is.

    Since changing the light cycle, I have been using FloraNova nutrients every other watering, but a minimal amount. I am using Happy Frog Soil in 5 gallon buckets, and the P.H. is just a bit low at about 5, but I figured when I add nutrients it probably bumps it up a point so that should probably be ok.

    I am using a combination of 400 watt HPS lights and flowering T5 lights. The temp usually fluctuates between 60 and 80 throughout the day/night.

    If anyone has any advice on what could be causing this, or if they are even in danger, please let me know.

    Also, 2 out of the batch look like they are barely going to survive, and one is pictured here.

  2. #2
    420 Member Ms.Fox's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    California
    Posts
    3,956
    Post Thanks / Like

    Re: Is something wrong with my plants??

    I don't see a pic, but it sure would be helpful. ;-)

  3. #3
    420 Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    76
    Post Thanks / Like

    Re: Is something wrong with my plants??

    Can someone tel me how to attach the pics?

  4. #4
    420 Member Ms.Fox's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    California
    Posts
    3,956
    Post Thanks / Like

    Re: Is something wrong with my plants??

    You have to upload them to the site. If they're too big, they will have to be resized. Here's the link that will help http://www.420magazine.com/forums/pl...st-photos.html

  5. #5
    420 Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    76
    Post Thanks / Like

    Re: Is something wrong with my plants??

    Ok I uploaded them to the site....how do i put them on the post?

  6. #6
    420 Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    76
    Post Thanks / Like

    Re: Is something wrong with my plants??


  7. #7
    420 Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    76
    Post Thanks / Like

    Re: Is something wrong with my plants??


  8. #8
    420 Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    76
    Post Thanks / Like

    Re: Is something wrong with my plants??


  9. #9
    420 Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    76
    Post Thanks / Like

    Re: Is something wrong with my plants??


  10. #10
    420 Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    76
    Post Thanks / Like

    Re: Is something wrong with my plants??


  11. #11
    420 Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    76
    Post Thanks / Like

    Re: Is something wrong with my plants??

    Ok thats all of them....the first link is wrong, but the other 4 should work....let me know what you think please.

  12. #12
    420 Member Ms.Fox's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    California
    Posts
    3,956
    Post Thanks / Like

    Re: Is something wrong with my plants??

    Quote Originally Posted by erockhardass View Post
    I am using Happy Frog Soil in 5 gallon buckets, and the P.H. is just a bit low at about 5, but I figured when I add nutrients it probably bumps it up a point so that should probably be ok.
    Nutes actually lower ph. This could be your problem right there. Your temps sound good. For soil grows, a ph of 6.8 is about right. Do you have a ph tester?

  13. #13
    420 Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    76
    Post Thanks / Like

    Re: Is something wrong with my plants??

    Yes I do. Measured the runoff of the in-between watering with no nutes and it was around 5. Would this affect my plants as shown in the pictures? If so, how much should I add with the nutes and without the nutes? I use 1 Tbsp of FloraNova per gallon.

  14. #14
    420 Member Ms.Fox's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    California
    Posts
    3,956
    Post Thanks / Like

    Re: Is something wrong with my plants??

    What you really need is test the ph of the nute solution (the water with nutes added). I would follow the guidelines on the FloraNova bottle. You said you have a couple more plants that don't look good? From the pics, your plants actually look pretty healthy except for the few leaves.

  15. #15
    420 Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    76
    Post Thanks / Like

    Re: Is something wrong with my plants??

    Yes the one pic is of one of the two plants that don't look good. It never has really looked good since it was about a foot tall, and yes all of the other ones are pretty healthy except for a few random leaves every few days. I just didnt know if they should be losing leaves like that during flowering.

Page 1 of 2 12 LastLast